Scrisoare pentru studenți – ASChit de Sesiune, ediția de vară

Dragă student,
E sesiune, așadar ne întâlnim din nou. Când am vorbit ultima dată aveam cele mai groase haine pe noi și tot înghețam în drum spre R3, însă de această dată, toți mergem spre R3 cu speranța că poate ajungem pe plajă, nu la examen. Știm că învățatul este ultimul lucru pe care îți dorești să îl faci când afară e atât de frumos, dar noi suntem aici exact pentru a îți oferi acel boost de motivație de care ai nevoie.
Urmează o perioadă plină de nopți nedormite, mult prea multe cafele băute, stres și atât de multe foi încât ai putea înota prin ele. E normal, nu ne-am putea numi studenți dacă nu am face asta. Important e să nu te pierzi prin toate cursurile și cărțile în care îți pui toate speranțele, ci să continui această sesiune fără să o lași să te controleze, pentru a profita în final de vară, cu zâmbetul pe buze, bucurându-te de soarele de pe plajă.
Cum suntem toți studenți și trecem prin aceleași experiențe, dorim să îți împărtășim câteva lucruri pe care le-am învățat noi din perioada sesiunii care ți-ar putea fi de ajutor. Noi am reușit să diminuăm puțin din presiunea și stresul care ne cuprindea, prin punerea în aplicare a acestor sfaturi. Așadar, fără alte introduceri, vrem să îți transmitem următoarele:
Chiar dacă principalul subiect al acestei perioade este sesiunea, trebuie să te pui pe tine pe primul loc. Este important să ai grijă de tine la cote maxime, atât de psihicul tău, cât și de fizic în sesiune, chiar dacă nu simțim să facem acest lucru din cauza cantității mari de lucru și timpului care trece mai repede ca de obicei, uităm sau omitem că suntem oameni și avem nevoie de atenție pentru propria persoană. ,,O minte sănătoasă într-un corp sănătos” este zicala pe care ar trebui să o respecți în această perioadă. Dacă nu ești într-o stare bună din toate punctele de vedere, nu vei reuși să dai randamentul pe care ți-l dorești și nu vei reuși să obții rezultatele pe care le meriți.
Cum am precizat mai sus, timpul se scurge repede, dar nu îl lăsa să te preseze, folosește-l eficient în beneficiul tău. Învață în propriul tău ritm, fără să fii influențat de metodele folosite în jurul tău, fiecare are propriul ritm și propriile tabieturi care ajută în procesul de a ajunge la succesul meritat. Atât timp cât nu te panichezi, timpul poate fi prietenul tău, având un rol foarte important în călătoria pe care urmează să o duci în curând; te va ajuta mai mult decât crezi.
Emoțiile sunt dificile în propriul sens, dar în special: de explicat, de simțit și mai ales de reglat. Cu toate acestea, dacă îți gestionezi bine emoțiile, lucru pe care îl vei învăța pe parcurs, în timpul examenelor, vei realiza că un posibil eșec se poate considera mai degrabă o lecție care te poate învăța cum să fii mai puternic data viitoare și ce poți schimba pe viitor. Important este să nu uiți că orice schimbare de plan trebuie considerată spre binele tău și pentru dezvoltarea ta, de care te vei bucura ulterior.
Știm cât de plictisitoare este rutina pentru noi toți, fiind genul de persoane care au nevoie constantă de activitate și de spontaneitate, dar îți sugerăm să îți creezi un program zilnic sau un orar de învățat, precum cel de la facultate, care funcționează pentru tine. Încearcă-l cât timp ai nevoie, ulterior după ce știi dacă îți este compatibil cu stilul de viață, continuă-l și respectă-l pentru a te adapta cu timpul, dar în caz contrar, nu sta într-o rutină care nu te ajută. Nu considera că schimbările sunt inutile, încearcă cât mai multe rutine, programe și idei de organizare a timpului și materiei până îți găsești propriul program, te va ajuta și în disciplina din viața de zi cu zi.
Sper că știi că pauzele sunt extrem de importante pentru a nu te suprasolicita, nu? Chiar dacă simțim că trebuie să profităm de fiecare secundă liberă pe care o avem ca să mai învățăm un capitol, o lecție sau să citim încă un curs, această mentalitate nu îți va face bine. Riști să ajungi foarte repede în burnout dacă nu îți acorzi timp să te relaxezi, precum am precizat în începutul scrisorii, trebuie să ai grijă de tine mai presus de tot! Ascultă o melodie, deschide geamul și privește afară, fă o plimbare cu un prieten sau găsește singur o metodă prin care să-ți iei mintea de la materia pe care o mai ai de învățat, pentru a te putea relaxa în propriul fel.
În final avem o surpriză care te va face să te simți mai bine și mult mai înțeles, mai exact un fun fact: informația se fixează cel mai bine în minte în timpul somnului! Deci, profită cât poți de cămin, chirie, banca de la facultate, biroul de la bibliotecă sau de orice loc în care poți trage un pui de somn bine-meritat, și crede-ne, toți mai dormim din când în când, chiar dacă avem de învățat, e omenesc, nu te trage la răspundere pentru o nevoie umană, acordă-ți câte pauze ai nevoie!
Sperăm ca sfaturile noastre să îți fie utile în perioada grea a sesiunii ce ne așteaptă. Cel mai important sfat pe care ți-l putem da este să ai încredere în tine. Totul va fi bine și examenele se vor termina mai repede decât crezi. Mult succes, suntem alături de tine!
Ne vedem pe plajă după sesiune?
Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Lorem ipsum

Ultimele noutăți

Related Article