Departamente

Ex Umbra In Solem

Departamente

Asociația Studenților înglobează cinci departamente, fiecare dintre ele asigurându-se că proiectele și evenimentele organizate sunt duse la bun sfârșit.

Departamentul de Proiecte este baza strategică în cadrul asociației noastre. În spatele fiecărui proiect se află această echipă dedicată, responsabilă de a desemna managerii de proiect, de a forma echipele de lucru și de a monitoriza cu atenție fiecare etapă a organizării. Ședințele periodice sunt fundamentul acestui proces, asigurând succesul fiecărui eveniment.

Voluntarii acestui departament nu se limitează doar la scrierea proiectelor și obținerea finanțărilor, ci gestionează cu atenție calendarul specific fiecărui departament. Cu idei inovatoare și actualizări constante, aceștia aduc o perspectivă nouă, asigurând că fiecare proiect reflectă creativitate și profesionalism.

Printre proiectele ASC se numără evenimentul educațional EDUfest, târgul de joburi How to… Jobs, cele două ediții semestriale ASChit de sesiune, dar și activități externe remarcabile precum Balul Bobocilor. La nivel intern, organizăm teambuilding-uri, petreceri și activități informale pentru fiecare departament sau întreaga echipă. În plus, Sănătate de la A la Z promovează bunăstarea și prevenția medicală, podcastul Purple Talks și revista Etajul 6 aduc diversitate culturală, iar ASCaravana Faptelor Bune susține în fiecare an diferite cauze caritabile.

Prin fiecare acțiune, echipa Departamentului de Proiecte demonstrează angajamentul nostru pentru calitate în toate detaliile organizării evenimentelor. Fiecare inițiativă este tratată cu seriozitate și dedicație, garantând un impact semnificativ atât la nivel de reprezentare studențească, cât și în formarea fiecărui voluntar.

În spatele oricărui lucru bine făcut stă o echipă care vine atât cu idei, cât și cu soluții care să ajute echipele să poată să-și atingă obiectivul. Fie că e vorba de bani, bunuri pentru proiecte sau pur și simplu de încurajări, voluntarii de la Fundraising au mereu un as în mânecă.  Ei  știu întotdeauna cum să mânuiască arta negocierii și pe cea a persuasiunii în așa fel încât să existe un schimb win-win între asociație și sponsori.

Dar cum ajungem la acest win-win? Un atuu al nostru este reprezentat de discuțiile pe care știm să le purtăm, astfel încât colaborările cu potențialii sponsori să elimine posibilitatea unor refuzuri viitoare. De asemenea, mulțumită perseverenței cu care suntem înzestrați, potențialii sponsori se transformă în parteneri pe termen lung.

Printre proiectele departamentului de Fundraising se numără Formularul 230, ASChit de Sesiune, Târgul de Joburi, proiecte care au apărut din necesitatea de a ne asigura că studenții facultății beneficiază de toate oportunitățile de care au nevoie.

Pe scurt, asta-i treaba departamentului de Fundraising: ne asigurăm că niciun proiect ASC nu duce lipsă de fondurile necesare pentru a putea asigura buna desfășurare a acestora. 

Departamentul de Promovare este imaginea asociației. Voluntarii de la promo se ocupă de conceperea postărilor care apar pe social-media, dar și de alte materiale, precum: afișe, flyere, stickere, broșuri.

Poate pare ușor, dar în spatele unui feed perfect stă multă muncă, dorință și creativitate. Oamenii de la promo sunt mereu online, sunt la curent cu cele mai noi trenduri și se mișcă rapid când e nevoie de ajutorul lor.

Din acest departament a plecat și un proiect de tradiție al asociației, ADraton, un maraton de vizionare a celor mai ingenioase și creative reclame alături de un expert din domeniu.

Departamentul de promovare stă mereu la baza unui proiect reușit și se asigură că, întotdeauna, ASC are o apariție impresionantă în fața publicului. Și, un fun fact, oamenii de la promo nu dorm niciodată!

Bine ai venit în inima asociaţiei!

Suntem ca un mix de detectivi ai distracției și arhitecți ai bunelor relații și al gestionării aspectelor administrative, de logistică pentru a asigura că totul rulează fără probleme, a pregăti terenul pentru reușite colective.

Gândește-te la Departamentul de Resurse Umane și Administrativ ca la regizorii unei piese teatrale epice. Avem un scenariu plin de personaje diverse, iar noi cei care asigură că fiecare actor strălucește pe scenă. Nu este doar despre a aduna oameni, ci despre a crea un spectacol captivant în care fiecare membru își găsește locul și își joacă rolul cu pasiune.

Echipa este responsabilă pentru recrutarea, integrarea și dezvoltarea membrilor, precum și pentru gestionarea relațiilor interpersonale în cadrul asociației. De asemenea, se ocupă de organizarea team building-urilor, trainingurilor și workshopurilor, cât și al zilelor voluntarilor și al ieșirilor cu departamentul.

În esență, suntem motorul social, pulsația care menține ritmul vibrant al asociației - mereu în mijlocul acțiunii, suntem ghizii care au misiunea de a face fiecare moment să conteze, să prospere în experiența studențească epică!

Și nu uita, chiar și atunci când lumina reflectoarelor se stinge, suntem aici să aplaudăm și să susținem fiecare performanță a comunităţii noastre!

 

Misiunea fundamentală a Departamentului Educațional constă în reprezentarea studenților, funcționând ca o conexiune vitală între aceștia și cadrele didactice. Acesta devine astfel un intermediar esențial, oferind sprijin studenților și reprezentându-i în circumstanțele complexe ale vieții academice.

Departamentul Educațional desfășoară o serie variată de activități menite să promoveze drepturile și responsabilitățile studenților, precum guide-urile informative, Edufest, proiectul săptămânal, „Your Weekly Guide” și multe alte evenimente cu și pentru studenți.  Totodată, departamentul se implică în promovarea oportunităților de care studenții beneficiază în calitate de membri ai comunității academice a Universității din București.

Adițional, voluntarii departamentului elaborează rapoarte pe teme deosebit de relevante pentru studenți și sunt permanent implicați în a oferi sprijin atunci când aceștia au nevoie de informații sau se confruntă cu orice fel de provocări pe parcursul călătoriei academice.

Persoanele potrivite pentru acest departament sunt cele pasionate de cunoaștere, dornice să fie la curent cu toate aspectele procesului educațional la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și la Universitatea din București. Căutăm studenți curajoși, dispuși să-și facă vocea auzită în orice situație, să ofere sprijin celorlalți și să nu ignore aspectele nepotrivite care pot apărea în cursul experienței studențești.