Proiecte
Proiecte
ASCaravana Faptelor Bune
„ASCaravana faptelor bune” este proiectul caritabil marca ASC organizat în preajma sărbătorilor de iarnă. În fiecare an, alegem o cauză caritabilă și organizăm diferite acțiuni sau activități, în cadrul cărora strângem fonduri, care merg către susținerea cauzei alese.
Prima ediție a proiectului (de altfel și prima fizică) s-a desfășurat în 2019, iar cauza aleasă a fost o familie nevoiașă din București. Voluntarii noștri au realizat activități, iar cu donațiile strânse au mers într-ajutorarea familiei, încercând să acopere câte puțin din lipsurile acesteia.
În 2020, am realizat cea de-a doua ediție a proiectului, de data aceasta în mediu online. „ASCaravana” 2020 s-a axat pe sprijinirea unui tânăr bolnav de leucemie acută, activitățile desfășurându-se 100% online, iar donațiile fiind direct în contul tânărului. Această ediție a fost realizată în colaborare cu mai multe asociații studențești de la facultăți din Universitatea București, anume ASSP (Asociația Studenților la Științe Politice), ASGG (Asociația Studenților la Geologie și Geofizică) și ASG (Asociația Studenților Geografi).
În 2021, a treia ediție a proiectului nostru caritabil de Crăciun a avut loc în sistem hibrid, iar cauza aleasă o reprezintă copiii nevoiași ai unei familii din comuna Frumușani. Cu fondurile strânse, voluntarii ASC au îndeplinit copiilor dorințele din scrisorile pentru Moș Crăciun.
Toate activitățile din cadrul edițiilor proiectului „ASCaravana faptelor bune” au și scopuri secunde, precum interacțiunea umană autentică și acumularea de noi experiențe. Câteva exemple sunt zilele de donare de sânge, serile de jocuri, de film, atelierele, spectacolele de colinde și multe altele.
Proiecte
ASC 4 HELP
ASC duce mai departe proiectul „ASCaravana faptelor bune” și se adaptează la situația din prezent. Voluntarii mov au adus o mână de ajutor refugiaților ucraineni veniți în România. Am organizat o strângere de fonduri în perioada 21 martie – 18 aprilie pentru a ajuta refugiații veniți în țară. În această perioadă am avut un stand de prăjituri, o petrecere “Another Love”, un concurs de trivia “Ce spun studenții?”, o seară de board games și un podcast, toate organizate special pentru a strânge donații.
În afară de bani, am avut și seri de socializare cu ucraineni, i-am vizitat pe cei pe care i-am ajutat cu donații și le-au făcut un tur al Bucureștiului. Toate acestea au fost făcute deoarece, pe lângă suportul financiar, ei aveau nevoie de un moment de normalitate și recreere, iar voluntarii noștri au fost dornici să le aducă un zâmbet pe buze.
Proiecte
ADraton
Adraton…ce o mai fi și asta?
În 2019 o serie de voluntari ASC din departamentul de promovare stăteau la o masă rotundă și se gândeau: „Ce proiect ar propune departamentul de promo dacă departamentul de promo ar propune un proiect?”
Dacă alte facultăți pot face seară de film istoric, documentar, film artistic etc. de ce să nu facem și noi, o facultate de comunicare în cadrul căreia există specializarea publicitate, o seară dedicată acelui element care are puterea de a pune pauză filmului și anume publicitatea?
În cadrul evenimentului, ne uităm la reclame pe o anumită temă, precum: reclame de Crăciun, reclame amuzante sau ,,Așa nu” și le analizăm, deconstruim, comentăm alături de experți în domeniu. Până acum am colaborat cu experți precum Laura Belc (McCann) sau Oana Holban (tnd’c Advertising + voiceover reclame Kandia, Mars, medicamente, etc.)
Pentru cine e Adraton? Toți studenții din țară interesați să afle mai multe despre culisele publicității.
De ce Adraton? Adraton pentru că are o componentă caritabilă, participanții pot face donații care ajung prin ASC la cei care au nevoie. Adraton pentru că, de la ediție la ediție creștem împreună, legăm relații și le arătăm invitațiilor noștri ce interesantă e, de fapt, publicitatea când trecem peste faptul că ne-a întrerupt filmul preferat pentru câteva minute. La Adraton, publicitatea nu mai întrerupe nimic, e la ea acasă, roata s-a întors.
Proiecte
ASCunoașteți FJSC-ul
ASCunoașteți FJSC-ul se află printre ultimele proiecte marca ASC. Am dorit ca după perioada pandemică lipsită de activitate, caravana educativă a promovării facultății să fie continuată. Voluntarii ASC, alături de studenții FJSC, au mers prin diferite licee din București și nu numai, unde au oferit detalii și au răspuns la curiozitățile elevilor de liceu, sperând să mărească interesul față de oferta educativă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.
Au avut loc sesiuni fizice, dar și online, unde studenți din fiecare specializare au parcurs o prezentare PowerPoint cu toate detaliile organizatorice importante ale instituției. Câțiva dintre profesorii facultății au putut fi și ei prezenți. Împreună cu aceștia, am reușit să realizăm un proiect dinamic și educativ, menit să contribuie la dezvoltarea mediului academic de care aparținem.
Proiecte
Podcast ASC
Podcastul ASC este unul dintre cele mai noi proiecte ale asociației. Acesta a luat naștere în cadrul proiectului caritabil ASC4Help din primăvara anului 2022. Acesta are ca scop prezentarea vieții de student văzută prin ochii invitaților (aceștia fiind alternativ fie figuri publice, fie profesori FJSC). Invitații sunt întorși în timp, fiind puși să răspundă la întrebări din perspectiva eului lor din studenție, nu al celui actual.
Primul invitat al proiectului a fost Andrei Nicolae, prezentator la Virgin radio și absolvent FJSC.
În calitate de moderatori, voluntarii vor trebui să aibă prezență de spirit, dicție, naturalețe în discurs și să facă un mic research despre invitat. Producătorii sunt cei care își dezvoltă skill-urile de filmare, editare și montare. Ultimii, dar nu cei din urmă, editorii sunt scenariștii podcastului: ei vor scrie desfășurătorul podcastului pentru a le face treaba mai ușoară.
Proiecte
ASCe-i nou?
ASCe-i nou este un proiect intern al asociației. Acesta s-a înființat în 2021.
În ce constă? În fiecare vineri, story-urile paginii noastre de Instagram se transformă într-un mini desfășurător de știri.
Cum? Voluntarii postează câte o știre relevantă din fiecare categorie de interes (actualitate, politică, sănătate, extern, sport, curiozități, cultură și tehnologie).
De ce? În facultatea noastră, este foarte important să învățăm să stăm la curent cu noutățile, să diferențiem între surse credibile și fake news și să selectăm informațiile cele mai relevante. Prin acest proiect voluntarii își dezvoltă aceste skill-uri, iar urmăritorii noștri află, foarte pe scurt și din surse credibile, care sunt cele mai importante evenimente ale săptămânii.
Proiecte
ASChit de Sesiune
Acest proiect este înființat de un voluntar din al doilea an în anul 2021 . Se bazează pe kituri pentru studenții FJSC.
Ce înseamnă ASChit? Un proiect în care, prin sponsorizări, se vor face pachete pentru studenți înainte de sesiune pentru a-i ajuta pe aceștia să treacă peste perioada examenelor.
De ce? Studenții au nevoie de sprijin, iar prin acest proiect nou aducem încrederea în sine prin produsele pe care le putem aduna prin intermediul sponsorilor.
Cum se organizează? Un proiect care necesită sponsori și mulți voluntari implicați. Se face un tabel cu posibile sponsorizări de mâncare, suc, pixuri etc . Apoi urmează să contactăm sponsorii. În cazul în care ne acceptă cererea, produsele vor fi livrate asociației. După acest pas, urmează asamblarea și dăruirea kitului studenților care completează un formular făcut după ce obiectivul cu sponsorizările sunt efectuate.
Proiecte
ASC me out
Ai nevoie de inspirație pentru a-ți cuceri crushul? ASC în fiecare an de Valentine’s day sau Dragobete îți oferă cele mai bune pick up lines și idei de date-uri. Poți folosi chiar filtrul nostru de Instagram cu replici de agățat pentru a te inspira pe loc. În 2022, ne-am văzut pe LIVE pe Instagram cu doi voluntari simpatici care ne-au împărtășit replicile lor de agățat, idei de date-uri și de cadouri cool.