Proiecte externe

Ex Umbra In Solem

Studenții Plantează este un proiect marca Uniunea Studenților din România (USR) care se desfășoară periodic, la nivel național. El constă în plantarea unui număr de copaci în zone din jurul orașelor mari, având ca scop principal protejarea mediului înconjurător și educarea studenților despre problemele de mediu. ASC a participat încă de la prima ediție la acest proiect, fiind bucuroși de a lua parte la astfel de misiuni.

UB Summer University (UBSU) este o școală de vară pentru elevii de clasa a XI-a din țară, organizată de (Asociația Studenților din Universitatea București (ASUB). Timp de 2 săptămâni, elevii care și-au ales una dintre facultățile UniBuc vin la București, sunt cazați la cămin, mănâncă la cantină și merg la cursurile facultății alese pentru a experimenta viața de student cu tot ce presupune aceasta. Pe lângă cursuri, voluntarii ASUB le pregătesc  diverse jocuri, concursuri și activități menite să îi familiarizeze cu mediul academic și viața la București, pentru a fi pregătiți de noua etapă vieții lor. În fiecare an, ASC participă la acest proiect și le pregătește elevilor o serie de cursuri interactive și activități inedite prin care le prezintă Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC): cursuri de Limba Semnelor Române, TV, Fake News, dar și tururi ale unor studiouri de televiziune/radio: Virgin Radio, Europa FM, Euronews.

Unifest este cel mai mare festival studențesc din țară, fiind un proiect organizat de Uniunea Studenților din România, alături de alte asociații studențești din țară. Timp de 2 săptămâni, în luna noiembrie, studenții se bucură de activități diverse organizate special pentru ei: de la seri de stand-up, campionate de fotbal și un mega concert, până la training-uri și workshop-uri, dar și intrări gratuite la muzee și piese de teatru. ASC a avut bucuria de a participa la organizarea proiectului, iar în ultimii ani, voluntarii mov s-au ocupat de pregătirea panelului educațional, a festivității de deschidere, dar și de seara de stand-up.