Proiecte Anterioare

Ex Umbra In Solem

ASC me out

Ai un crush, dar nu ai idei inspirate pentru a-l cuceri? ASC vine cu soluția: de Valentine`s Day sau de Dragobete îți punem la dispoziție cele mai bune pick up lines și idei de date-uri. 

În ideea de inspirație imediată, am avut pregătit și un filtru pe Instagram cu replici de agățat.

Pentru a dinamiza puțin ziua, ne-am văzut LIVE pe Instagram cu doi voluntari simpatici și pregătiți să împărtășească replicile lor de agățat, cu ce idei cool de date-uri și de cadouri au interacționat de-a lungul timpului, dar au fost acolo și pentru a răspunde la comentariile celor prezenți pe live și pentru a dezbate subiecte apăsătoare pentru aceștia.
ASC 4 Help Perioada: 21 martie-  20 aprilie 2022 Acest proiect a reprezentat o acțiune caritabilă, scopul fiind acela de a strânge fonduri pentru refugiații ucraineni ajunși în România și a venit ca o soluție pentru cei care vor să îi susțină pe ucrainenii care și-au părăsit țara, forțați de împrejurimi, dar nu știu cum. Pentru acest eveniment s-a întocmit un program prin care s-a vrut combinarea distracției cu faptele bune, dar și conștientizarea faptului că oamenii ar trebui să se ajute între ei și la bine, dar mai ales la rău. Astfel, proiectul a debutat cu un stand cu prăjituri de care ne-am putut bucura două zile și care a migrat din Campusul Leu la Campusul Grozăvești. A urmat o petrecere caritabilă, „Another Love”, unde au fost așteptate persoanele care împărtășesc valori precum empatia, prietenia și speranța pentru a se distra alături de noi la Gilda Music Lounge. Dress code-ul a fost inspirat pe ținute bazate pe culorile steagului Ucrainei. Luna aprilie a continuat cu încă 3 evenimente gândite în spirit caritabil: ASCe spun studenții, Board games, Podcast special. ASCe spun studenții constă în duelarea a 16 echipe în cadrul unui concurs de cultură generală, la care participanții se pot înscrie singuri (și le găsim noi echipă) sau în grup de 5 persoane, plătind o taxă de participare. Ușile sunt deschise și pentru public, intrarea pentru persoanele interesate făcându-se tot pe bază de donație. Board games presupune întrecerea în jocuri de societate, precum UNO, Activity, iar Podcastul are menirea de a reaminti oamenilor că războiul nu ucide și omenia. Proiectul s-a încheiat cu o ediție specială „București încântat de cunoștință” în parteneriat cu prietenii de la Asociația Studenților Geografi, care au făcut un tur al celor mai importante obiective turistice din București pentru refugiații ucraineni.  

Pentru că sănătatea este un element esențial în buna desfășurare a activităților de zi cu zi și, implicit, pentru desfășurarea activităților educaționale, voluntarii noștri au identificat existența unei probleme ca fiind lipsa de informare cu privire la sănătate în general și au găsit soluția, materializată prin proiectul Sănătatea de la A la Z.

Ce presupune acest proiect? 

În ideea în care ești o persoană care are grijă de sănătatea personală și a celor din jur, voluntarii ASC au pregătit, în parteneriat cu instituții competente, precum Crucea Roșie România și Fundația pentru S.M.U.R.D., o serie de workshop-uri în care au clarificat subiecte de maximă necesitate de conștientizare.

Astfel, Crucea Roșie a abordat subiecte precum vaccinurile principale COVID-19, virusurile, antigenele și cum ne putem crește imunitatea, pe când cei de la Fundația pentru S.M.U.R.D. ne-au învățat tehnici de prim ajutor, pentru a știi ce este de făcut în cazul în care o persoană din proximitatea ta este în pericol.

După grija pentru corp, nu trebuie să uităm că sănătatea emoțională nu e cantitate neglijabilă. Astfel, trilogia de workshop-uri se încheie printr-un Workshop dedicat gestionării emoțiilor, în care ne ocupăm de minte și suflet, de dezvoltarea inteligenței emoționale și învățăm cum să luptăm cu propriile frici, să combatem tristețea și să poderăm furia.
ASK 4 Leaders, ediția I

 

Ideea proiectului pornește de la o întrebare specifică studenților la comunicare: De ce sunt importante debate-urile?, întrebare la care își răspund singuri: acestea îți dezvoltă aptitudinile de soluționare a problemelor și gândirea critică, sunt specifice comunicării active și bidirecționale și au calitatea de a captiva publicul. 

Având această idee în minte, voluntarii au trecut la fapte și au pus de-un proiect care să fie folositor, revigorant și conectat la realitate, cu oameni relevanți, concursuri și discuții libere.

Astfel, s-a organizat o seară de debate, cu tema „pro sau contra antreprenoriat”, urmată de 2 zile în care s-au conturat idei de business cu ajutorul unor mentori experți în antreprenoriat, de prezentat aceste idei și de jurizat.

Regulile jocului sunt simple: orice student care se simte înzestrat cu aptitudini de lider și cu o idee de business, singur sau într-o echipă de maximum 3 persoane, este încurajat să se înscrie în proiect printr-un formular pus la dispoziție de către voluntari.

În seara de debate am avut 3 invitați speciali din lumea antreprenoriatului, fiecare cu o perspectivă unică și o experiență bogată în domeniul propriu de activitate, care au împărtășit propriile rețete ale succesului, povești inspiraționale și sfaturi prețioase pentru toți cei prezenți.   

La finalul celor 3 zile de proiect s-a lăsat și cu premii pentru cea mai bună idee de business.