Echipă, artă, distracție. Cele trei cuvinte cărora participanții Camp COOLtural le-au găsit o altfel de însemnătate

Camp COOLtural, proiectul finanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a luat sfârșit odată cu data de șase iunie, când participanții au avut ocazia să se întâlnească și să povestească despre toată experiența proiectului. 

 

Cum a început totul, vă întrebați? Datorită celor 60 de tipuri diferite de persoane care au decis că latura lor artistică merită un weekend dedicat ei. Pe 25 mai, 65 de persoane și-au dat întâlnire în gară și au plecat spre aventura acestui an. Ciprian, Project Manager-ul acestui proiect, povestește despre cum a început totul și își aduce aminte de primele zile cu drag: „Au fost zile de foc la început, multă inspirație într-o cameră cu patru studenți. A fost ceva deosebit și rezultatul a fost pe măsură!”. Andrei, Asistentul de Project Manager, este în asentiment: „Începutul a fost greu, dar rezultatul pe măsură!” 

Prima zi a însemnat timp de apropiere, de prieteni noi și de amintiri. Drumul până la Pârâul Rece a fost presărat de entuziasm și dorință; dorința de a se distra, a descoperi arta la un alt nivel și a-și face prieteni. Iar toate acestea s-au înfăptuit. Punctul culminant al primei zile a fost teatrul, pentru că prima zi i-a învățat pe participanți tainele acestuia. Abdul Latip, trainerul nostru, le-a explicat, prin jocuri specifice, improvizația și i-a încurajat să fie ei înșiși pe scenă, să nu se ascundă de momentele amuzante, pentru că acelea aduc deliciul și că vom avea întotdeauna echipa drept suport. Astfel, participanții au avut ocazia să uite pentru câteva secunde de viața de student și să se bucure de cea de actor. Raluca, unul dintre beneficiarii taberei, spune că nu s-a mai distrat atât de tare de foarte mult timp și că inițiativele trainerului au făcut-o să se simtă inclusă și să prindă curaj să participe în continuare:Nu credeam că mă pot distra atât de mult cu doar câteva jocuri. Până la final am prins și încredere în același timp”Seara s-a terminat cu un Quiz COOLtural, unde participanții au putut aplica cunoștințele de lucru în echipă abia acumulate pentru a răspunde întrebărilor legate de cele trei arte care s-au regăsit în workshop-urile pregătite de organizare.  De asemenea, nu putem uita de momentele Meet ASC, când participanții au avut ocazia să cunoască echipa de organizare și să se apropie de aceasta. 

Cea de-a doua zi a fost despre pictură și muzică. Ilaria Huluță s-a ocupat să încurajeze oamenii să fie ei înșiși și le-a amintit că fiecare persoană are o viziune și un artist ascunse. Participanții au pictat cu degetele, lucru care le-a amintit de copilărie și le-a dat o pauză de la agitația vieții de student în schimbul a câtorva momente în care s-au simțit iar copii. Daniela a menționat că workshop-ul de pictură a fost preferatul ei tocmai din acest motiv: „mi-a amintit cumva de copilărie”.  Spre seară, Răzvan Diaconu le-a permis oamenilor să spună exact ce gândesc în cadrul sesiunii de compoziție muzicală. Alături de participanți, Răzvan a folosit cuvintele oamenilor, le-a pus pe o linie melodică și s-a născut „Imnul Camp COOLtural”. Eduard a povestit despre acele clipe pline de inspirație: „M-am simțit în elementul meu. A fost foarte distractiv și educativ”. Seara s-a încheiat cu o serată muzicală și karaoke, unde oamenii au cântat, s-au distrat și s-au apropiat unii de alții cu atât mai mult.

Ultima zi a însemnat „Festivitatea de încheiere”, în cadrul căreia echipa de organizare a adresat câteva cuvinte participanților și le-a înmânat câteva premii, astfel oamenii au plecat cu o amintire a celui mai artistic weekend! Participanții și-au luat la revedere, însă nu pentru mult, pentru că imediat a început perioada de vizite. ASC a oferit oamenilor ocazia de a viziona un spectacol de teatru, unul de operă și de a vizita un muzeu, pentru a putea observa tot ce au învățat în cadrul Camp-ului și pe scenă, aplicate de artiști profesioniști. În final, după toate aceste activități, am încheiat Camp COOLtural printr-o sesiune de debriefing, unde ne-am întâlnit și am discutat puțin despre tot ce a însemnat experiența taberei pentru fiecare, cum ne-a ajutat și cum putem îmbunătăți formatul. A fost momentul în care ne-am amintit împreună toate clipele frumoase și am reflectat asupra a tot ce au vrut trainerii să ne învețe pe parcursul a doar 3 zile. Alexandra ne-a împărtășit faptul că s-a simțit foarte confortabil să povestească despre toată experiența: „A fost foarte cozy, am retrăit Camp-ul în acele câteva ore!”

După analizarea feedback-ului, echipa de proiect vorbește aproape nostalgic despre începuturile Camp COOLtural. Petrișor, coordonatorul de promovare, spune: „Deși a fost greu, îmi pare extrem de bine că o mână de tineri au reușit să creeze din Camp COOLtural mai mult decât o plecare de 3 zile la munte, ci o experiență completă”. Delia, coordonatorul de eveniment, este foarte mândră de organizarea pe partea sa din cadrul proiectului: „Foarte mulți participanți își doresc un Camp COOLtural 2!” 

Proiectul Camp COOLtural se bucură de un succes deosebit. Teodora, coordonatorul de financiar, ne-a dezvăluit puțin din rezultate, menționând că proiectul și-a atins scopul, iar feedback-ul primit din partea participanților a fost la superlativ. 

Asociația Studenților la Comunicare vă mulțumește că ați ales să veniți alături de noi în această aventură și că ați adus la viață ceea ce acum câteva luni era doar un plan pe o bucată de hârtie. Camp COOLtural a fost atât de special datorită vouă. Vă mulțumim!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Lorem ipsum

Ultimele noutăți

Related Article