După finalizarea oricărei facultăți urmează unul dintre cele mai importante momente din viața tuturor tinerilor: angajarea. Responsabilitatea învățatului nu mai există, iar acum este timp suficient pentru dedicarea în domeniul studiat. La orice interviu de angajare apare întrebarea: „Ce experiență ai?”
Deci, cum se acumulează această experință în jurnalism, relații publice sau publicitate?
La FJSC, practica este obligatorie încă din anul I. Orice student trebuie să prezinte o adeverință care să ateste 90 de ore de practică efectuate în orice domeniu al comunicării, indiferent de specializarea la care se află (de exemplu, un student la specializarea jurnalism poate face practică în marketing sau relații publice). Acele 90 de ore pot fi echivalate cu o adeverință de colaborare sau contract de muncă.
Fiecare grupă de CRP, jurnalism și publicitate are câte un profesor coordonator de practică, care poate să-și ajute studenții să găsească loc în ce redacție sau agenție își doresc. Documentele care trebuie prezentate la colocviul din toamnă sunt: un raport de practică de 2-3 pagini în care studentul își prezintă activitatea sa de la locul de practică; convenția de practică semnată de angajator, de facultate și student; adeverința de practică, colaborare sau un contract de muncă și dovezi ale stagiului (fotografii, înregistrări, materiale scrise).
Orele acestea de practică pot fi trecute în CV-ul personal și vor constitui o bază fundamentală pentru experiența cerută pe viitor.
Așadar, începeți din timp să activați în domeniu pentru a acumula cât mai multe cunoștințe!