EduFest: O săptămână prin lumea educațională

EDUFest este un proiect al Departamentului Educațional ce adună oameni entuziaști să participe la o experiență echilibrată și completă. Activitatea combină atât aspectele formale, prin intermediul trainingurilor și conferințelor, cât și pe cele informale, prin petreceri, seri petrecute alături de prieteni și alte activități creative.
Anul acesta EDUFest s-a desfășurat în decursul a cinci zile, în perioada 18-22 martie și a cuprins o multitudine de activități dedicate studenților curioși și implicați.
Cea de-a doua ediție a proiectului a debutat cu un training captivant de cultură organizațională, coordonat de prim-vicepreședintele Uniunii Studenților din România, Alex Stan. Această primă etapa a proiectului a constat în realizarea unor activități și jocuri de echipă cu scopul de a le oferi studenților oportunitatea de a descoperi și de a înțelege drepturile și obligațiile lor. În plus, ei au putut explora în profunzime rolurile și responsabilitățile reprezentanților studențești, ale consiliului facultății, ale decanului, rectorului și ale consiliului de admitere.
În a doua zi a evenimentului, studenții au avut ocazia să participe la EDUtalks, o activitate captivantă în care invitații speciali – George Bonea, Răzvan Băltărețu, Carla Lunguți și Maria Zvinca – au împărtășit mici secrete din domeniile lor de activitate: PR, publicitate și jurnalism. Fiecare dintre ei a prezentat experiența lor din timpul facultății și din cariera profesională prin poveștile lor inspiraționale și sfaturile practice.
Sub îndrumarea atentă a președintei ARDOR, Ioana Covei, EDUFest a continuat cu un training și un concurs de dezbateri. Acest training a venit în ajutorul participanților pentru a le oferi informații despre arta dezbaterilor: ce sunt, cum se desfășoară și de ce sunt atât de importante. Voluntarii au explorat tehnicile și strategiile utilizate în dezbateri, au înțeles cum pot fi aplicate în diverse contexte și și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare și de lucru în echipă.
Pentru că EDUFest își propune să expună toate părțile studenției, îmbinând armonios educația cu distracția, a patra zi a fost dedicată unui party care a avut loc în binecunoscutul Beluga Music & Cocktails.
Proiectul s-a încheiat cu un Quiz care a avut loc la 1UP Gamers Pub, unde s-au adunat 40 de participanți doritori să-și testeze cunoștințele într-un mediu distractiv și educativ. Concursul a fost axat pe activitățile desfășurate în cadrul EDUFest, iar la finalul competiției, câștigătorii au fost răsplătiți pentru implicarea și performanța lor cu diplome și cu goodybag-uri.
EDUFest este unul dintre cele mai dragi și apreciate proiecte ale Asociației Studenților la Comunicare pentru că este un complex de activități educative și experiențe unice, trăite alături de oameni minunați.
Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Lorem ipsum

Ultimele noutăți

Related Article