Avantajele și dezavantajele voluntariatului

Ce înseamnă voluntariatul într-o asociație studențească?

 

Voluntariatul. O muncă care nu îți aduce câștiguri materiale, ci sentimentale. Cu toate acestea, majoritatea studenților aleg să facă voluntariat și unii chiar dau dovadă de implicare „peste limită”.

Dar la ce ajută voluntariatul dacă nu câștigăm nimic? Ei bine, munca de voluntar îți oferă o altă perspectivă asupra vieții. Te face să evoluezi ca persoană, să dezvolți abilități de comunicare, coordonare sau organizare. Îți testează cu adevărat empatia, deoarece empatia și dorința de a ajuta fără a primi ceva în schimb stă la baza unui voluntar deosebit.

Realizarea unui proiect bun, la care știi că ai contribuit personal, îți oferă o stare de bucurie și un sentiment plăcut pentru că ai putut, cu forțele tale și ajutorul altor persoane ca tine, să realizezi partea ta din acel proiect care a reușit. Însă cel mai important e că te-ai distrat în tot acest timp.

Totuși, dacă alegi să te implici constant în activități de voluntariat, trebuie să ai grijă să nu te epuizezi singur. Burnout-ul se produce din motive simple, precum implicarea în prea multe activități în același timp, preluarea unui număr mare de taskuri, pierderea nopților lucrând.

În concluzie, voluntariatul nu numai că îți demonstrează capacitatea și limitele la care poți ajunge, îți și oferă în schimbul efortului depus momente de neuitat cu persoanele care au același scop ca al tău: să facă studenția altor persoane o perioadă memorabilă, gratuit.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Lorem ipsum

Ultimele noutăți

Related Article