Ziua Drepturilor de Autor la FJSC

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și Universitatea din București organizează, luni, 24 aprilie, în marja Zilei Mondiale a Cărții și a Drepturilor de Autor (23 aprilie) și a Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale (26 aprilie), un eveniment dedicat importanței respectării drepturilor de autor în cariera de jurnalist, specialist în PR, publicitate, marketing și pentru creatorii de conținut. 

În cadrul evenimentului, studenții vor avea acces la traininguri pentru utilizarea instrumentelor de detectare a plagiatului și a surselor originale ale informației. De asemenea, aceștia vor putea asista la un panel de discuții dedicat legislației drepturilor de autor, cu focus pe crearea de conținut în mod legal, cu respectarea legislației drepturilor de autor, dar și pe protejarea conținutului propriu.

La finalul zilei, un panel de dezbateri va găzdui discuții despre piața românească, pericole și oportunități în protejarea drepturilor de autor, dar și despre direcțiile de business pe care trebuie să le adopte piața media pentru a supraviețui provocărilor aduse de tehnologiile inovatoare și de inteligența artificială. 

Programul începe la ora 14.00 la Amfiteatrul „Ioan Mihăilescu” de la sediul Rectoratului Universității din București și se desfășoară până la ora 18.30. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Printre invitații speciali ai evenimentului se numără:

  • Nathan Brooks, procuror federal, coordonatorul Programului în Domeniul Proprietății Intelectuale și Criminalității Informatice al Departamentului de Justiție al SUA
  • Octav Ganea, fotojurnalist, coordonator Inquam Photos
  • Ștefan Bogrea, avocat specializat în problema drepturilor de autor, Baroul din București;


Dezbaterea de la finalul evenimentului îi are drept invitați pe:

  • Sorin Costreie, prorector al Universității din București, coordonator național în domeniul proprietății intelectuale;
  • Dragoș Stanca, președinte al Biroului Român de Audit Transmedia (BRAT);
  • Cristian Florescu, șeful Serviciului Relații Internaționale și Proiecte al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA);
  • Răzvan Ionescu, publisher ZYX Publishing Group (HotNews.ro, B365.ro etc.);

Evenimentul este organizat de Anamaria Nicola și Bogdan Oprea, lectori universitari la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, în colaborare cu Universitatea din București și Asociația Studenților la Comunicare. El face parte din seria de evenimente organizate de Grupul de Lucru pe Probleme de Proprietate Intelectuală, aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, serie care reprezintă cea mai importantă celebrare a creativității și inovării la nivel mondial, desfășurată sub patronajul general al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) și al Coordonatorului Național pentru Proprietate Intelectuală, profesorul Sorin Costreie.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Lorem ipsum

Ultimele noutăți

Related Article