ASCe se ascunde în spatele voluntariatului?

-Fotoreportaj despre un Teambuilding ASC care presupune implicare, perseverență și punerea în fapte a gândului Cum ar fi dacă…- 
©: Gabriela-Cristina Tudor

Eficiența muncii în echipă începe și se încheie cu comunicarea – Mike Krzyzewski

Sunt cărți în care este scrisă istorie, sunt voci care spun povești și sunt fotografii care te fac să trăiești sau să retrăiești momente. Asociația Studenților la Comunicare organizează bianual câte un Teambuilding, care presupune plecarea timp de trei zile a voluntarilor într-un alt oraș pentru a lua parte la diverse activități de transformare a grupului într-o adevărată echipă.

 

Teambuilding-ul de iarnă din 2022 a avut loc în orașul Vălenii de Munte din județul Prahova. Au participat voluntarii cu experiență, iar numărul majoritar a fost format din voluntarii noi, recrutați în toamnă.

Unul dintre scopuri este ca aceștia să își lărgească zona de confort. De aceea, prima seară a început cu diverse jocuri de cunoaștere și de vorbit în public. 

 

Voluntarii se cunosc mai bine între ei și râd împreună. Se creează o atmosferă primitoare.

 

Echipa de organizare nu doarme

În timpul pauzelor, echipa de organizare discută planul desfășurării unui Teambuilding reușit. Programul este o surpriză pentru voluntarii noi.

 

Ideile sunt multe, studenții sunt creativi, iar mai mereu apar discuții care par nesfârșite. Conflictele fac parte din dezvoltarea unei echipe. Totuși, toți au în minte același obiectiv: reprezentarea studenților.

 

Facem performanță prin training-uri!

Pentru a lucra eficient în echipă, este necesar ca voluntarii să cunoască acest concept și să știe etapele prin care trece aceasta. 

Realizarea mea în voluntariat este că pot da mai departe informații despre o echipă. – Elena

 

Ei iau parte la traning-uri de cultură organizațională și de teamwork. Training-urile sunt interactive și adaptate nevoilor participanților.

 

Se formează obiceiul de a colabora, de a-l ajuta pe cel de lângă tine și de a nu-ți fie teamă să ceri ajutor. Fiecare participant are rolul său.

 

Organizatorii se dezvoltă prin ceea ce dau mai departe, prin informațiile împărtășite, iar bobocii prin ceea ce ascultă și asimilează.

 

Să înceapă jocul!

Tema teambuilding-ului este Squid Game. Inițierea noilor voluntari începe în curând, iar organizatorii retușează în ultimele momente rămase planul cu care vor realiza activitatea cheie – inițierea bobocilor. Chiar dacă acest lucru a fost deja discutat la ședințe, sentimentele sunt mult mai puternice atunci când știi că trebuie să realizezi ceva sub presiune.

 

Păreri diferite, muncă în echipă, organizare, dezorganizare, glume și emoții. Numărătoarea inversă începe. Pentru cei noi, totul este o surpriză. 

 

Este vorba de încredere. Jocurile și activitățile pe care le au de îndeplinit se bazează pe lucrul în echipă.

 

Bobocii sunt lăsați singuri într-o încăpere, unde au de rezolvat diverse cerințe. Probele presupun răbdare, curaj, creativitate, empatie și lucru în echipă. În acest timp, organizatorii le urmăresc activitatea. Toți stau cu sufletul la gură. Sunt sentimente greu de transpus în cuvinte. Iar finalizarea probelor ne învață pe toți că dacă există o problemă, atunci există și o soluție.

Sunt fericită că povestea e dusă mai departe de oameni care vin cu forțe proaspete, cu ambiție și îndrăzneală. Sunt mândră ca am contribuit și eu la formarea lor. -Antonia

 

Probele iau sfârșit, iar inițierea voluntarilor a fost realizată cu succes. Toți au avut de învățat. Printre participanți intervine un nou sentiment: apartenența la un grup în care au încredere. 

 

De ce iubim ce facem?

În voluntariat este vorba și despre nopți nedormite, proiecte nereușite, încercări, determinare, curaj și asumare. Este și despre lacrimi, atât de bucurie, cât și de tristețe, despre sentimente de iubire, de teamă, de mândrie și de bucurie. Este vorba despre entuziasm și perseverență.

 

Când ai un vis, ia-l și nu-i da drumul niciodată!- Teodor

 

Cam așa se incheie mai mereu un Teambuilding ASC: cu lacrimi, îmbrățișări și cu o dorință aprinsă de a face lucruri pentru studenți. Motivația este cuvântul cheie care duce la succes.

 

Asociația Studenților la Comunicare susține studenții să se exprime, să își dorească mai mult și să ia inițiativă. Să continue chiar și atunci când simt că nu mai are rost. Perseverența duce la succes.

EX UMBRA, IN SOLEM!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Lorem ipsum

Ultimele noutăți

Related Article