STUDENȚII RECLAMĂ LIPSA DE INFORMAȚII

Asociația Studenților la Comunicare, asociație reprezentativă a studenților Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, dorește să-și exprime îngrijorarea cu privire la posibilele efecte negative pe care recenta angajare consemnată de validarea concursului pentru ocuparea postului de asistent universitar la FJSC de către Consiliul Facultății și Senatul UB le poate avea asupra calității învățământului şi, implicit, asupra prestigiului UB şi FJSC.
În primul rând, persoana în cauză nu are studii în domeniile publicității sau ale semioticii, din care fac parte disciplinele pe care ar urma să le predea în calitate de asistent universitar. Acest lucru ridică întrebări cu privire la calificările sale pentru predarea unor materii precum “Introducere în publicitate”, “Introducere în semiotică”, “Atelier în publicitate”, “Semiotica publicității”, “Publicitate politică”, “Practică”, “Noile media și comunicarea politică în advertising”, “Comunicarea de criză” și “Campanii în publicitate”.
De asemenea, prezența actualului angajat în cadrul facultății noastre, fost membru al Serviciului Român de Informații (SRI) ridică semne serioase de întrebare și reprezintă o incertitudine asupra mediului academic, care formează specialiști în domeniul presei, relațiilor publice și publicității. SRI-ul, prin natura sa, este o instituție care adesea este asociată cu aspecte de securitate națională și activități confidențiale, iar prezența unui fost angajat al acestei instituții în rândul profesorilor noștri poate produce îngrijorări cu privire la independența și imparțialitatea cunoașterii pe care o dobândim noi, studenții.
În calitate de reprezentanți ai studenților, considerăm că este important să menținem standardele academice ridicate și să oferim cel mai bun cadru de învățare pentru colegii noștri. Prin urmare, solicităm Consiliului Facultății să revizuiască decizia privind ocuparea postului de asistent universitar la FJSC de către candidatul în cauză.
Asociația Studenților la Comunicare este de părere că obținerea postului de asistent universitar ridică preocupări semnificative în ceea ce privește calitatea educației și formarea viitorilor specialiști în domeniul comunicării. Ne dorim o facultate puternică, care să ofere o pregătire solidă, în concordanță cu cerințele actuale ale industriei, și suntem încrezători în Consiliul FJSC că va reevalua această decizie, având în vedere nevoile studenților și ale comunității academice.
Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Lorem ipsum

Ultimele noutăți

Related Article